Fikri Haklar, Marka ve Patent Hukuku

Fikri Haklar, Marka ve Patent Hukuku

Marka, patent ve telif ihlallerinden doğan zararların tazmini için dava açılması ve sonuçlandırılması.
Marka, patent ve telif ihlallerinde savcılık nezdinde şikayet, arama, el koyma ve baskın işlemlerinin yapılması.
Marka, patent, endüstriyel tasarım ve diğer fikri haklarla ilgili Türkiye’de ve yurtdışında marka ve patent başvurusunda bulunma ve tescil aşamasına kadar tüm işlemlerin yapılması ve sonuçlandırılması.

Marka Patent Hukuku, Fikri Sınai Hukuku içerisinde yer alan bir hukuk dalıdır. Fikri Sınai haklar ile gerçekleşen koruma, yeni bir fikrin, bunu üreten kişiye ait olduğunu garantilemenin yanı sıra, bunu sahiplenmeye ve de sonucunda bundan ticari olarak yararlanmaya imkan sağlar. Marka değeri, şirketler için prestij teşkil etmektedir, bundan dolayı korunmaya ihtiyaç duymaktadır. Türk hukukunda markaların oluşturulması ve korunmasını Türk Patent Enstitüsü yerine getirmektedir. Uluslararası anlamda Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi (WIPO), Avrupa Birliği Marka Ofisi (OHIM) yürütmektedir. Mıhcı Hukuk Bürosu ise, tecrübesi ve bilgi birikimiyle marka, patent, endüstriyel tasarımlar, telif hakları tescili, hak sahipliği gibi alanlarda uzman hizmet vermektedir.

Fikri Sınai Mülkiyet Hukuku’nun dallarından olan Sınai Mülkiyet Hukuku; markaları, patentleri, tasarımları, faydalı modelleri ve coğrafi işaretleri kapsamaktadır. Marka Patent Hukuku, markaların tescil işlemlerinin tamamlanması sonucunda yapılan tüm süreçler bütününü ele alan hukuk dalıdır.

İlginizi çekebilir